Sign In

Blog

Latest News

Ako vplýva Covid 19 na úpadok podnikov?

Mnohé podniky sa ešte ani nestihli spamätať z prvej vlny pandémie koronavírusu a  musia čeliť druhej. Počas prvej vlny zatvorili svoje prevádzky v polovici marca a nikto nevedel, čo bude ďalej. Reštaurácisa ocitli na pokraji bankrotu a viaceré museli svoju činnosť ukončiť.  

Teraz sa situácia opakuje. Pomaly ale isto táto pandémia ničí slovenské podniky a bankrot hrozí ďalším prevádzkam. Ako sa s touto situáciou vysporiadať? 

 

Čo bude so slovenskou gastronómiou? 

Pracovníci v oblasti gastronómie sú zúfalí, pretože táto situácia ich pripravila o prácu a majitelia podnikov, nie sú schopní ich platiť, keď sami čelia zlej finančnej situácii. Opatrenia proti šíreniu koronavírusu ich zrazili na kolená a tržby poklesli takmer o 100%.  

Sú však aj podniky, ktoré svoj boj nevzdávajú a pre svojich verných zákazníkov spustili donáškovú službu. Jedlo podávajú zabalené s konzumáciou možnou len na terase alebo mimo interiéru podniku.   

Ako zachrániť upadajúci podnik? 

Ak aj váš podnik patrí k tým, ktoré sa rozhodli zabojovať o zákazníkov, mali by ste svoj podnik čo najviac spropagovať. Nevadí, že vaša ponuka jedál je o niečo chudobnejšia ako bola pri otvorenej prevádzke. Ukážte svojim zákazníkom, aké skvelé jedlá si môžu u vás objednať.  

Aj Foodcity.sk vám chce podať pomocnú ruku. Zaregistrujte sa u nás a spropagujte svoj podnik ZADARMO. Pravidelne aktualizujte informácie o vašej ponuke jedál a získajte tak viac zákazníkov. Našim cieľom je podporovať podnikanie aj v tejto neľahkej situácii, pretože vieme, že teraz to najviac potrebujete.  

 

Aj ty môžeš podporiť svoj obľúbený podnik 

Nechce sa ti variť a najradšej by si si vychutnal jedlo ztvojej obľúbenej reštaurácie? Ak má donášku, určite ju využi a prispej tak k jeho záchrane. Teraz je ten správny čas, kedy sa môžeš poďakovať svojmu obľúbenému podniku za jeho skvelé služby.  

Okrem toho môžeš napísať peknú recenziu o tom, čo sa ti v danom podniku najviac páči a prečo ho rád navštevuješ. Tvoje slová určite potešia pracovníkov ale aj majiteľa. Nezabúdaj, že sme v tom spolu! 

 

Autor: Vanesa Holečková 

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *